E-RELIEVE: PIJN VERMINDEREN DANKZIJ DOELGERICHTE TRAINING

Een EMS-training die de zwakkere spiergroepen versterken

Heb je last van rug- en schouderklachten? Gewrichtspijn? Stijve spieren? Reuma? Moet je van je arts zwakkere spieren verstevigen, maar kan je moeilijk bewegen zonder pijn? Dan is E-Relieve iets voor jou. Met een EMS-training – gebaseerd op elektrische spierstimulatie – kan je zwakkere spiergroepen versterken. Na een aantal sessies voel je al een merkbaar verschil en zal de pijn verminderen.

Rugjassen met electropads

De gespecialiseerde rugjassen met electropads maken komaf met lage rugpijn, nek- en schouderklachten en pijn veroorzaakt door verzwakte of overgespannen spieren. De EMS-impulsen die via de gespecialiseerde rugjas naar jou verstuurd worden, zorgen ervoor dat je spiercontracties krijgt.

De volgende spieren worden hierdoor geactiveerd: bovenste en onderste buikspieren, trapezius spier, brede rugspier, diepe rugspier, heupspieren, biceps en triceps. Doordat deze spieren verstevigd worden, ontlast je je wervels en tussenwervelschijven. Dit is ook een efficiënte hulp voor sneller herstel van rugpijn, veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding.

Verkrampte spieren maken we los met een speciaal micromassageprogramma op het volledige lichaam om de spieren te relaxeren. De gespecialiseerde rugjas kan ook gecombineerd worden met een infraroodbehandeling.

Passieve behandeling of oefeningen

Na een intake wordt er bepaald indien er geopteerd moet worden om te starten met een passieve behandeling, eventueel gecombineerd met de gespecialiseerde rugjassen. Wanneer de pijnen gereduceerd zijn en de spieren voldoende versterkt zijn, kan er overgeschakeld worden naar actieve sessies met oefeningen.

De oefeningen worden gecombineerd met de full body pakken, bestaande uit broek-, jas-, arm- en kuitgordels waarin 20 E-pads verwerkt zitten. In 20 minuten worden de brede rugspieren, buik- en borstspieren, onderrug, zitvlak/gluteus, biceps en triceps, quadriceps en hamstrings en de kuiten geactiveerd.

Er wordt gewerkt met rugverstevigende programma’s, schouderontlastende oefeningen… Zonder te sleuren met zware gewichten en rekening houdend met het probleem dat jouw lichaam teistert. Ons doel is dan ook om je pijn te verminderen, waardoor we optimaal rekening houden met eventuele fysieke ongemakken.

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten

Met het toestel ‘beauty & slim’, uniek in de regio, worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met EMS en infrarood. Terwijl EMS werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infraroodbehandeling de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren, waardoor spanningen verminderen. Die spanning is, vooral bij reuma en fybromyalgie, namelijk vaak de oorzaak van pijn.

Bovendien zorgt de betere bloedcirculatie (door de EMS en infrarood) voor aanvoer van meer zuurstofrijk bloed. Spieren hebben nood aan zuurstof om te functioneren. Infrarood neemt de oorzaak niet weg, maar zal het genezingsproces wel ondersteunen. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

Extra ontspanning dankzij onze relieve gel

Om je te helpen in de strijd tegen pijnlijke spieren of pezen, heeft E-Fit twee verschillende gels in de aanbieding. De cold relieve gel is een sterk koelende gel, die zorgt voor een langdurige en diepwerkende afkoeling van gevoelige, gekneusde of ontstoken spieren en pezen. Dit is ideaal om te gebruiken bij verstuikingen, zwellingen, ontstekingen, overbelasting of zelfs groeipijnen bij adolescenten.

De hot relieve gel heeft – zoals de naam al aangeeft – een compleet andere werking. Deze helende gel zorgt net voor opwarming van de spieren en pezen en is een uitstekende vervanger van een kersenpitkussen. De behandelde zones kunnen een uur tot anderhalf uur warm aanvoelen. Ideaal voor tijdens de opwarming van je sportsessie, maar ook bij chronische pijnen zoals reuma, artrose of nek- en rugklachten.

Contacteer ons

This field is for validation purposes and should be left unchanged.